Kostnaderna för tandimplantat – en god investering

tandimplantat stockholmDet råder ingen tvekan om att kostnad för tandimplantat är hög även i stockholm. Men de långsiktiga fördelarna med en tandersättning bör göra kostnaden mer än värt det.

Tandimplantat priser

Grundläggande tandimplantat kostar runt 7000 för en tand som ska ersättas. Mer komplexa tandimplantat kan kosta upp till 200.000 för en fullständig uppsättning tänder. Tyvärr kommer det att vara mycket osannolikt att ditt försäkringsbolag hjälper till med kostnaden för tandimplantat, men din tandläkare kanske kan hjälpa till med en finansieringsplan.

Tandimplantat är titaninlägg som sätts in i käkbenet som i sin tur håller en keramisk krona på plats, vilket ger intryck av en riktig tand och utan att du behöver lägga dem i ett glas bredvid sängen under natten. När implantatet har läkt, har du en fullt fungerande tand och ingen kommer att kunna se skillnad mellan ditt tandimplantat och den äkta varan.

Tandimplantat problem

Om tandimplantat görs i ett område där det underliggande benet är bra, då kommer kostnaden för tandimplantatet att täcka ett antal åtgärder som börjar med utdragning av problemtanden, om så erfordras, följt av insättning av titaninlägget. Titan används eftersom det är känt för att det kan finnas bland levande vävnad utan att orsaka problem och det är extremt osannolikt att det orsakar någon biverkning.

Inlägget lämnas under 3-6 månader medan käkbenet anpassar sig till den, en process som kallas osseointegration. Därefter tillsätts en distans för att höja implantatet ovanför tandköttet och ett avgjut görs för att skapa kronan som skall cementeras ovanpå distansen.

När benstomme inte är så bra, om den är skadad eller i ett område med naturligt begränsat ben, som under sinushålrummet i överkäken, kan bentransplantat krävas, vilket ökar kostnaderna för tandimplantat och tidsåtgången för att slutföra processen.

Vissa människor är lämpliga för en nyare process, där en extraktion kan följas direkt av implantat av en komplett tand med temporär krona, ersätts vid en senare tidpunkt när benet har anpassat sig till implantatet.

Priser Implantat

Även om priser på implantat kostar mycket tid och pengar, är de en god investering om du tror att dina nuvarande tandproblem kan kräva kontinuerlig behandling. Fråga din tandläkare om råd om vilka alternativ som finns och kostnader för dentala tandimplantat jämfört med andra förväntade behandlingar.

Läs om företag som tillverkar tandimplantat

Publicerat av Tandläkare Stockholm