Ger dina gula tänder ett bestående intryck om dig?

Oavsett om det är att förbättra din självkänsla, att se mer attraktiv ut för andra eller helt enkelt att bara vara som andra, är tandblekning något som alla vurmar för idag. Filmstjärnor har gnistrande vita tänder, liksom nästan alla TV-personligheter (nyhetsuppläsare, sportjournalister, programvärdar och så vidare). Liksom de skönheter som struttade ner längs catwalken måste dessa glittrande stjärnor alla besöka tandläkaren, eller hur? Jag menar vem har så perfekta tänder? Hollywoodstjärnor är kända för sin rökning, kaffedrickande och naturligtvis, täta besök till rehab. Fläckar inte alla dessa saker deras tänder?

Visst de gör, men de har också sökt professionell tandvårdshjälp för att återställa sina pärlvita tänder till sin naturliga glans. Dessa kändisar litar inte på de produkter för tandblekning som vi ser på TV och i mataffären. De får det gjort på rätt sätt av ett profs.

Vi vill alla ha gnistrande vita tänder men många av oss orkar inte bry oss om hela proceduren, avskräcks av kostnaden eller vet helt enkelt inte hur man ska få bästa resultat. Men en sak är säker … vackert vita tänder kommer att få oss att må bättre och se bättre ut. Det råder ingen tvekan om det.

Grånande eller gulnande tänder är resultatet av skador på pigmentering av dina tänder. Med rätt behandling kan du återställa dina tänder till sitt naturliga glans men du måste först välja den process som är bäst för dig.

De två mest effektiva metoder för tandblekning är laserbehandling och tandblekning med modellanpassade skenor som designats av din tandläkare. De flesta produkter du kan köpa i butik kommer att fungera i viss mån, men de kommer inte att garantera samma resultat som de professionella behandlingarna. Produkterna från butik kommer sannolikt att bleka tänderna med 3-5 nyanser, medan professionell tandblekning kommer att förbättra pigmenteringen med 10 nyanser eller mer.

Ett bra antagande om prisintervallet för laserbehandling är någonstans mellan 2000 – 6000 för både de övre och nedre tänderna. I många fall kommer mer än en behandling att vara nödvändig för bästa resultat och din tandläkare kan rekommendera att du följer upp denna behandling med en anpassad skena för hemmabruk för korrigerande åtgärd. Detta kommer naturligtvis att öka kostnaden.

Bortser man från priset, är den största fördelen med professionell behandling den omedelbara och varaktiga effekten. Med laserbehandling, kommer du att se fullständiga resultat så snart proceduren är klar och med skenor för hemmabruk har din tandläkare gett dig professionellt kvalitets blekningsgel för att hålla dina tänder vita under en lång tid framöver.

Tandblekning kanske kan vara något du funderar just nu, en del saker är säkra om du bestämmer dig för att ta steget:

  • Du kommer att känna dig mer säker
  • Du kommer att se mer attraktiv ut
  • Människor kommer inte att reagera på ditt grånande/gulnande leende längre

Metoden är mycket billigare och mindre påträngande än andra kosmetiska operationer som fettsugning och ansiktslyftning.

Det finns ingen smärta involverad

Det är helt riskfritt

Det bästa du kan göra om du funderar på tandblekning är att tala med din tandläkare som kommer att diskutera vilket som är den bästa behandlingen för dig.